Ocean Mine | -20% Coral Club

APA ALCALINĂ – caracteristici și beneficii vitale

APA ALCALINĂ – caracteristici, compoziție și beneficii vitale

Multe lucruri sunt atât de obișnuite pentru noi, încât nu le mai oferim importanţă în prezent. De exemplu, faptul că apa este mai mult decât o simplă substanţă fizică. Apa reprezintă prin sine un concept relaţionat la ideea de viaţă. Indiferent de vârstă, sex sau culoare, fiecare dintre noi este alcătuit din apă, ca şi oricare altă fiinţă vie, iar aceasta presupune un procent de 70-90%.

Apa alcalină reprezintă un necesar zilnic, iar pentru a-şi susţine funcţiile vitale normale, un adult are nevoie de consumul unei cantități de aproximativ 2,5 litri de apă în fiecare zi. În acest sens, specialiștii  în nutriţie ne recomandă să fim atenți la calitatea apei pe care o bem, deoarece, sănătatea este direct condiţionată de aceasta.

Dacă starea ta de bine şi a celor dragi reprezintă o prioritate pentru tine, te invităm în continuare să descoperi ce trebuie să cunoşti despre apa din corpul tău şi care sunt caracterisiticile care determină o apă de calitate.

Apa alcalină – proprietăți

După cum știm din articolul precedend, în care am vorbit despre deshidratare, omul poate trăi o lună sau chiar mai mult fără a consuma hrană, însă doar câteva zile fără a bea apă. Însă, care sunt aspectele care marchează cu adevărat calitatea apei şi care este esenţa acestei substanţe miraculoase care ne alcătuieşte corpul fizic? Ce ştim despre ea în prezent?

„Ceea ce este flexibil şi maleabil cucereşte ceea ce este puternic, iar ceea ce este moale învinge ceea ce este dur. Cu toţii ştim asta, dar nimeni nu îndrăzneşte să trăiască în baza acestui lucru” scria despre apă filosoful chinez Lao Tse, cu 2500 de ani în urmă.

Nimic în lume nu este atât de moale şi flexibil cum este apa. Cu toate acestea, ea erodează ceea ce este dur şi puternic şi nimic nu o poate învinge. Apa a fost studiată pe larg de către numeroși oameni de știință și este binecunoscut faptul că apa are
proprietăţi fizico-chimice neobişnuite, comparativ cu alte lichide.

Nici un savant nu a fost capabil să explice de ce densitatea apei creşte sub punctul de îngheţ şi scade deasupra acestuia. Orice substanţă se contractă la răcire, doar apa se dilată. Cercetătorii au stabilit, de asemenea, că apa poate crea presiuni enorme. De exemplu, în momentul germinării, apa din sămânţă atinge presiunea de 400 de atmosfere. Din acest motiv, în timpul încolțirii o plantă este capabilă să străpungă până și asfaltul.

apa alcalina

Află AICI  mai multe detalii despre cum poți avea APA ALCALINĂ la tine acasă.

Cu toate acestea, știinţa încă nu a reuşit să răspundă la un şir de întrebări precum, de ce apa este singura substanţă de pe planetă care poate exista în trei stări: lichidă, solidă şi gazoasă? Din ce motiv tensiunea superficială a apei este cea mai mare dintre toate lichidele? De ce apa reprezintă cel mai puternic solvent de pe Pământ? De ce apa se poate ridica prin trunchiurile copacilor, în pofida legii gravitaţiei şi presiunii zecilor de atmosfere?.

„Vechea teorie spune: compoziţia chimică a apei este cea mai importantă. Însă vestea sensaţională este că acest lucru nu este corect. Structura apei este cu mult mai importantă decât compoziţia chimică.” (Rustum Roy, professor of the state university of Pennsylvania, member of the International Academy of Science USA)

Numeroase cercetări realizate de savanţi din diferite ţări precum Japonia, China, SUA, Elveţia, Rusia, Austria şi Anglia au avut aceeaşi concluzie: apa are memorie. Experimentele realizate în acest sens au arătat că apa recepţionează şi înregistrează orice influenţă exterioară, păstrând amintirea evenimentelor petrecute în spaţiul care o înconjoară. Astfel, orice substanţă sau persoană care vine în contact cu apa, îşi “lasă amprenta” în structura acesteia.

Apa alcalină – unde o găsim

Pe măsură ce înregistrează o informaţie, apa dobândeşte noi proprietăţi. Cu toate acestea, compoziţia ei chimică rămâne neschimbată. De foarte mult timp, oamenii de ştiinţă au fost şi continuă să rămână preocupaţi de secretele longevităţii. Astfel, s-a stabilit că cei mai longevivi oameni traiesc în anumite zone pe pământ, aşa-numitele “zone albastre”. De exemplu, Ţara Hunzilor din Nordul Pakistanului, insula Okinawa din arhipelagul Japoniei, Vilkambamba în Ecuador, văile muntoase regăsite în Georgia, Mongolia sau Peru.

Află AICI  mai multe detalii despre cum poți avea APA ALCALINĂ la tine acasă.

Locuitorii acestor regiuni au o alimentaţie diferită, dar au în comun apa pe care o consumă. De exemplu, apa băută de hunzakuti, provine din izvoarele ghețarului Ultar, care are o vechime de mii de ani. Renumitul savant, Henri Coandă a descoperit că apa din aceste regiuni, în care locuitorii depăşesc vârsta de 100 de ani şi nu se îmbolnăvesc, prezintă nişte caracteristici neobişnuite – este foarte alcalină. Savantul a decis investigheze în detalii aceste ape și astfel, el a observat că punctul de îngheţ şi de fierbere, densitatea şi tensiunea superficială erau diferite faţă de apa obişnuită.

Află mai multe despre cum poți avea APA ALCALINĂ la tine acasă.

Apa alcalină – studiată de Henri Coandă

După investigațiile sale, Henri Coandă a transmis rezultatele cercetarilor către colaboratorul şi continuatorul său, renumitul
savant Dr. Patrick Flanagan, pentru ca acesta să descopere modul de producere a apei, care are calităţi similare.

Cercetările au durat o perioadă de 30 de ani, iar în rezultatul multiplelor experimente s-a reuşit producerea apei cu aceste caracterisitici deosebite. Cu toate acestea, spre deosebire de apa Hunza, la orice mişcare, apa respectivă îşi pierdea rapid proprietăţile. Răspunsul la întrebarea de ce apa Hunza îşi păstrează proprietăţile, a fost găsit totuși mai târziu, odată cu descoperirea în această apă a particulelor de minerale extrem de mici, de circa 5 nanometri, de 2000 de ori mai mici comparativ cu o globulă roşie de sânge.

COMANDĂ AICI Coral Mine pentru o apă alcalină la tine acasă.

Potenţialul electric al acestor particule de mineral este foarte mare, atrăgând moleculele de apă. Explicaţia acestui fenomen rezidă din faptul că molecula de apă este polară. O moleculă H2O conţine o parte de Oxigen cu încărcătură electrică negativă şi două părţi de Hidrogen cu încărcătură pozitivă. Particulele de mineral descoperite în apa Hunza sunt încărcate negativ, motiv pentru care atrag Hidrogenul, care este încărcat pozitiv. În acest fel se creează structura cristalină fluidă.

Apa intracelulară şi cea intercelulară – structură

Apa intracelulară (din celule) şi cea intercelulară (din jurul celulelor) a organismului uman are o structură cristalină elevată. Aceasta este foarte diferită de apa din comerţ sau cea din robinet, care nu are structură și este una amorfă. Pentru a o putea asimila, organismul o prelucrează şi o transformă în apă biologică, care are structură cristalină. Desigur, acest întreg proces de transformare a apei este realizit de către organism, pe contul resurselor proprii.

Află AICI  mai multe detalii despre cum poți avea APA ALCALINĂ la tine acasă.

Apa alcalină este o apă structurată, una “vie” sau biologică, cu toate caracteristicile necesare organismului uman. Drept rezultat, organismul economiseşte energia vitală și nu o risipește pentru transformarea calității și compoziției apei.

După 5 ani de cercetări, Henri Coandă a reuşit să ofere informaţii exacte privind durata medie de viaţă a locuitorilor din oricare loc de pe glob, doar stabilind calităţiile apei pe care aceştia o consumă.

În prezent, această apă cu efecte benefice deosebite este disponibilă pentru fiecare dintre noi, indiferent de locația geografică. Află AICI mai multe detalii despre produsele naturale care transformă apa obişnuită într-o apă vie, alcalină.