MLM multilevel marketing in Romania

MLM în România: Ce este, cum să începeți și de ce poți considera o afacere MLM în 2023? + EBOOK GRATUIT

Marketingul multilevel, cunoscut și sub denumirea de MLM (Marketing Multi-Level), este o modalitate de afaceri, care stârnește numeroase controverse. Este aceasta o formă legală de activitate sau poate fi o înșelătorie ascunsă? În acest articol, vom încerca să prezentăm obiectiv aspectele cheie legate de MLM, pentru a ajuta cititorul să înțeleagă dacă merită să se intereseze de acest model de business.

Cuprins

Ce este MLM?

MLM este un model de afaceri în care participanții sunt recompensați pentru vânzarea de produse sau servicii, și pentru recrutarea de noi participanți, care la rândul lor vând produse sau servicii. În acest fel, se creează așa-numitele niveluri de comisioane, iar persoanele câștigă și din rezultatele muncii subordonaților lor. MLM este adesea confundat cu o schemă piramidală, dar spre deosebire de aceasta, venitul din MLM este generat pe baza vânzărilor reale.

Clasamentul companiilor MLM populare din România

Deși există multe companii MLM pe piața romănă, unele dintre acestea se bucură de o popularitate și o recunoaștere mai mare. Iată câteva exemple de astfel de companii:
 • Coral Club: o companie MLM internațională care oferă o gamă largă de produse de sănătate, suplimente alimentare, cosmetice și produse pentru purificarea apei.
 • Amway: una dintre cele mai cunoscute companii MLM din lume, care oferă o gamă largă de produse, cum ar fi cosmetice, suplimente alimentare și produse pentru casă.
 • FM World: o companie MLM poloneză care a obținut recunoaștere datorită parfumurilor și cosmeticei sale, precum și suplimentelor alimentare.
 • Herbalife: gigant global în domeniul MLM, concentrat pe oferirea de suplimente alimentare, alimente funcționale și produse pentru îngrijirea corpului.
 • Avon și Oriflame: companii cunoscute pentru ofertele sa de cosmetice, parfumuri și bijuterii, care folosește modelul MLM de ani de zile.
 • Nu Skin: o companie specializată în produse anti-îmbătrânire, suplimente alimentare și cosmetice.

Câștigul în MLM:

În marketingul multilevel există diferite modalități de a câștiga bani. Iată cele trei surse principale de venit:
 • Vânzare directă: participantul MLM câștigă prin vânzarea produselor sau serviciilor către consumatorii finali. Pe baza acestui lucru, obține o comision din vânzări.
 • Comisioane din niveluri: participantul MLM primește o parte din veniturile generate de persoanele pe care le-a recrutat și de participanții care s-au alăturat sistemului prin intermediul subordonaților săi. În funcție de companie și de planul de marketing, numărul de niveluri de la care se pot primi comisioane poate fi diferit.
 • Bonusuri și recompense: companiile MLM oferă adesea participanților bonusuri suplimentare, recompense sau beneficii pentru atingerea anumitor obiective de vânzare sau de recrutare.
Merită să rețineți că veniturile din MLM pot fi foarte variate. Unii participanți câștigă doar sume mici, în timp ce alții obțin venituri foarte mari. Aceasta se datorează, printre altele, abilităților individuale de vânzare, angajamentului și structurii organizației pe care o persoană a construit-o.

Cum să începeți aventura dvs. în MLM?

Dacă vă întrebați cum să începeți propria afacere în marketingul multinivel, iată câțiva pași pe care merită să îi luați în considerare:
 • Studiați piața: începeți prin a vă familiariza cu diferitele companii MLM și oferta lor de produse și servicii. Alegeți una care oferă produse care vă interesează și pe care le puteți recomanda cu entuziasm altora.
 • Verificați condițiile de colaborare: analizați cu atenție planul de marketing propus de compania respectivă. Acordați atenție comisioanelor, cerințelor de vânzare și condițiilor care trebuie îndeplinite pentru a avansa în ierarhia companiei.
 • Învățați de la cei experimentați: dacă decideți să colaborați cu o anumită companie MLM, încercați să învățați de la cei care deja lucrează în ea și au succes. Acest lucru poate ajuta la evitarea greșelilor și la accelerarea dezvoltării afacerii dvs.

Descarcă Gratuit Acum, Oferta Expiră Curând!

Descoperă secretele succesului în MLM cu ghidul nostru gratuit, “Arta MLM – Antreprenoriat de Succes!

Succesul în MLM:

În marketingul multinivel puteți găsi multe povești ale persoanelor care au obținut succes datorită muncii și angajamentului lor. Astfel de povești îi motivează adesea pe alții să încerce să-și construiască propria afacere în MLM. Merită să rețineți că succesul acestor persoane se datorează adesea nu numai abilităților lor de vânzare, ci și abilității de a construi și gestiona o echipă, precum și capacitatea de a se adapta și de a învăța în mod constant.

MLM: Escrocherie sau afacere legală?

Deși MLM este un model de afaceri legal, din păcate există cazuri în care oamenii se confruntă cu situații negative legate de această piață. Pentru a evita fraudele și practicile necinstite, merită să acordați atenție câtorva aspecte:
 • Transparența: o companie MLM onestă ar trebui să fie transparentă în ceea ce privește planul său de marketing, comisioanele și rezultatele financiare.
 • Valoarea reală a produselor: merită să acordați atenție calității produselor sau serviciilor oferite. Dacă compania se concentrează doar pe recrutarea de noi participanți și nu pe vânzarea de produse valoroase, acest lucru poate fi un semnal de alarmă.
 • Căutați opinii și recenzii: înainte de a vă alătura unei companii MLM, merită să căutați opinii de la alți participanți, atât pozitive, cât și negative. Această analiză poate ajuta la formarea unei opinii obiective despre o anumită companie.

Opinii despre MLM:

MLM, ca orice altă formă de afacere, are avantaje și dezavantaje. Iată câteva dintre ele:

Avantaje:
 • Flexibilitatea timpului de lucru: MLM permite planificarea autonomă a timpului de lucru, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care doresc să îmbine afacerea cu viața de familie sau alte obligații.
 • Prag de intrare scăzut: adesea nu este necesar să investiți sume mari de bani pentru a începe activitatea în MLM, ceea ce face această opțiune atractivă pentru persoanele care nu au capital mare.
 • Dezvoltarea abilităților: participanții MLM au șansa de a învăța multe abilități, cum ar fi vânzarea, construirea de echipe sau gestionarea timpului, ceea ce poate fi util și în alte domenii ale vieții.
Dezavantaje:
 • Venituri instabile: veniturile în MLM pot fi instabile, mai ales la începutul activității, ceea ce poate face ca aceasta să nu fie cea mai bună opțiune pentru persoanele care caută o sursă constantă de venituri.
 • Efort și angajament: obținerea succesului în MLM necesită adesea un efort, un angajament și un timp mare, iar nu toată lumea este capabilă să se dedice atât de mult muncii.
 • Opinii negative: datorită controversei în jurul MLM, unele persoane pot fi sceptice cu privire la această formă de activitate, ceea ce poate face ca obținerea clienților sau colaboratorilor să fie mai dificilă.
Cristina, 29 de ani, Brașov:

„Lucrez în industria MLM de 2 ani și sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le obțin. Datorită programului flexibil, pot combina munca cu viața de familie, iar banii câștigați îmi permit să îmi urmez pasiunile. Recomand oricui caută o alternativă la munca clasică.”

Vasile, 41 de ani, București:

„Începuturile în MLM au fost dificile, dar cu timpul am învățat cum să vând produsele și să construiesc o echipă. Acum mă pot bucura de o sursă constantă de venit și sunt independent financiar. Cel mai important este să alegi o companie bună și să nu te lași la început, când rezultatele nu sunt încă impresionante.”

Doina, 45 de ani, Cluj
:

„Lucrez în MLM de peste 5 ani și trebuie să recunosc că nu totul a fost la fel de roz cum părea la început. De multe ori m-am confruntat cu respingere și lipsă de interes din partea potențialilor clienți sau colaboratori. Cu toate acestea, datorită determinării și muncii mele, am reușit să obțin succes și acum mă bucur de beneficiile acestui model de afaceri.”

Mihai, 38 de ani, Ploiești:

„MLM mi-a oferit posibilitatea de a-mi dezvolta cariera și personalitatea. Învață în fiecare zi cum să fiu un lider mai bun și cum să-mi gestionez mai bine echipa. Mai mult, datorită acestui model de afaceri, pot lucra de oriunde în lume, ceea ce îmi oferă un sentiment de libertate și independență.”

Descarcă Gratuit Acum, Oferta Expiră Curând!

Descoperă secretele succesului în MLM cu ghidul nostru gratuit, “Arta MLM – Antreprenoriat de Succes!

Beneficiile de a fi distribuitor Coral Club – o companie care operează în sistem MLM

Există multe beneficii legate de a fi distribuitor în industria MLM, în special în cadrul companiei Coral Club, printre care se numără:
 • A fi propriul tău șef: MLM permite să îți deschizi propria afacere și să fii propriul tău șef. Ai flexibilitate în planificarea propriului program de lucru și poți acționa în propriul ritm.
 • Venituri suplimentare: MLM poate fi o oportunitate de a câștiga venituri suplimentare sau chiar înlocuirea unui loc de muncă cu normă întreagă.
 • Dezvoltare personală: MLM poate ajuta la dezvoltarea unor abilități noi, cum ar fi vânzarea și marketingul, precum și la construirea unei rețele de contacte.
 • Reduceri la produse: Multe companii MLM oferă reduceri distribuitorilor lor pentru produsele vândute, ceea ce poate fi un avantaj pentru persoanele care utilizează aceste produse.
 • Flexibilitate: MLM poate fi o modalitate flexibilă de a câștiga bani, deoarece poți lucra în jurul altor angajamente și programe. Este important de observat că beneficiile specifice de a fi distribuitor în industria MLM vor fi diferite în funcție de compania specifică și propriile eforturi. Unele persoane pot găsi succes și satisfacție în MLM, în timp ce alții nu.

Ce este unic la Coral Club?

 • Reducere pentru toate produsele – Înregistrarea este gratuită, simplă și rapidă! Pentru a activa codul de membru, trebuie să plasați prima comandă în termen de 90 de zile de la data înregistrării – asta e tot! Cardul tău de membru îți oferă, de asemenea, o reducere de 20% la fiecare produs achiziționat!
 • Produse exclusive – Coral Club dezvoltă și produce produse care oferă cele mai bune elemente nutritive pentru organism și creează un mediu sănătos intern și extern.
 • Echipă internațională cu o acoperire globală – La Coral Club, nu ne uităm la naționalitate, culoarea pielii, religie, vârstă sau experiență; credem că un stil de viață sănătos este pentru toată lumea. Făcând parte din Coral Club, poți construi un business fără granițe, să creezi o echipă fără restricții și să primești recompense pentru recomandarea produselor demne de încredere.
 • Bonusuri lunare pentru fiecare persoană recomandată – Invită prietenii la Coral Club și primește un bonus de 5% pentru achizițiile lor sau devino DISTRIBUITOR și primește o comision de 25% din achizițiile tale și ale grupului tău.
 • Prezență globală – Coral Club este prezent oficial în peste 180 de țări, iar tu poți cumpăra produsele sau le poți activa ca distribuitor oriunde dorești, fără restricții teritoriale! Aceasta este una dintre avantajele UNICE ale business-ului Coral Club.
 • Echipa dedicată de consultanți – După înregistrarea ta, un consultant și un consilier Coral Club dedicat îți va contacta. Consultantul este mereu la dispoziția ta dacă ai întrebări despre business sau produse. GRATUIT.
 • Potențialul real de creștere – la Coral Club ești proprietarul propriului timp și a propriilor venituri. Poți planifica și stabili profitul tău în funcție de timpul investit în muncă. Distribuitorii Coral Club au venituri care încep de la 100 de dolari până la 100.000 de dolari – tu alegi creșterea ta.
 • Tu ești ȘEFUL – alege cum și unde vrei să lucrezi. Decizi strategia ta, propria ta cale sau metodă, suntem aici să te ghidăm dacă ai nevoie. Compania nu necesită nicio investiție din partea ta, iar asta este cel mai mare lucru care face Coral Club UNIC. Ești pregătit să descoperi lumea de posibilități nesfârșite cu noi?

Concluzie:

Marketingul multi-nivel este un subiect complex care generează multe emoții și controverse. Decizia de a se angaja în MLM ar trebui să fie susținută de o analiză temeinică și de o evaluare a propriilor abilități și nevoi. Este important să se ia în considerare diferite companii MLM, să se înțeleagă planurile lor de marketing și produsele lor, precum și să se învețe de la persoanele care au avut succes în acest domeniu. În acest fel, se poate minimiza riscul de eșec și se pot evita experiențele negative legate de înșelătorie sau practici necinstite. În cele din urmă, merită să rețineți că MLM poate fi un model legal și profitabil de afaceri pentru persoanele care sunt pregătite să își sacrifice timpul, efortul și angajamentul. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărei alte activități, succesul nu vine ușor și nu toți participanții obțin rezultate satisfăcătoare. Este important să abordați subiectul cu mintea deschisă, să examinați cu atenție piața și să luați propriile decizii în cunoștință de cauză pe baza informațiilor colectate.
VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII? CONTACTEAZĂ-NE!
VREI ÎN ECHIPĂ?
SCRIE-NE ACUM, IAR CINEVA DIN ECHIPA NOASTRĂ VA LUA LEGĂTURA CU TINE!
MLM in romania

Întrebări Frecvente despre MLM în România

1. Ce este MLM?
 • MLM (Marketing Multi-Level) este un model de afaceri în care participanții sunt recompensați pentru vânzarea de produse sau servicii și pentru recrutarea de noi participanți. Acest model creează niveluri de comisioane, permițând persoanelor să câștige și din rezultatele muncii subordonaților lor.
2. Cum se diferențiază MLM de o schemă piramidală?
 • Spre deosebire de o schemă piramidală, venitul în MLM este generat pe baza vânzărilor reale și nu doar din recrutarea de noi membri.
3. Care sunt unele dintre cele mai populare companii MLM din România?
 • Unele dintre cele mai populare companii MLM din România includ Coral Club, Amway, FM World, Herbalife, Avon, Oriflame și Nu Skin.
4. Cum pot începe o carieră în MLM?
 • Pentru a începe în MLM, este recomandat să studiați piața, să vă familiarizați cu diferitele companii și ofertele lor, să verificați condițiile de colaborare și să învățați de la cei care au avut succes în acest domeniu.
5. Este MLM o escrocherie sau o afacere legală?
 • MLM este un model de afaceri legal. Cu toate acestea, este esențial să se acorde atenție transparenței companiei, valorii reale a produselor și să se caute opinii și recenzii pentru a evita practicile necinstite sau înșelătoare.

Descarcă Gratuit Acum, Oferta Expiră Curând!

Descoperă secretele succesului în MLM cu ghidul nostru gratuit, “Arta MLM – Antreprenoriat de Succes!