sănătate în 5 pași

Concept simplu de sănătate în doar 5 PAȘI

Ca și definiție științifică, sănătatea presupune o stare a unui organism la care funcționarea tuturor organelor se face în mod normal și regulat.

Încă din anul 1946, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății  „Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”. Mai târziu a fost inclusă în această definiție și „capacitatea de a duce o viață productivă social și economic”. 

Care este totuși, acel concept de sănătate pe care îl putem urma zilnic pentru a ne menține organismul într-o condiție fizică și psihologică echilibrată și sănătoasă? Specialiștii din cadrul companiei Coral Club au elaborat un concept simplu de sănătate în 5 pași, care vine cu o importantă contribuție în procesul de restabilire și menținere a sănătății. De asemenea, conceptul celor 5 pași reprezintă și unul dintre principiile de bază ale longevității și tinereții.

Conceptul simplu de sănătate în doar 5 pași, prezentat și recomandat de specialiștii Coral Club este, în prezent, unul dintre cele mai eficiente și calitative programe elaborate pe bază naturală și la cele mai înalte standarde de sănătate.

Vom descrie mai jos fiecare pas în parte 🙂

Sănătate în 5 pași:

PASUL 1 – HIDRATAREA

 

Apa reprezintă sursa primordială a susținerii şi menținerii vieții pe planetă. Dar numai apa de înaltă calitate constituie instrumentul principal în restabilirea şi întărirea sănătății. Pe parcursul întregii vieti, apa este imperios necesară pentru creşterea şi dezvoltarea fiecărei celule a organismului. La naştere, organismul copilului conține peste 80% apă. În organismul unui adult ponderea apei este de până la 70%.

Primele simptome ale deshidratării:

 • senzaţia permanentă de sete;
 • oboseală;
 • creşterea pulsului;
 • creşterea temperaturii corpului;
 • dereglarea ritmului cardiac;
 • dureri musculare şi articulare;
 • uscarea pielii;
 • deteriorarea părului şi a unghiilor.

Pentru o hidratare eficientă este necesară menţinerea a unei balanţe optime de rezerve de apă în organism. Astfel, se recomandă consumul apei biologic activă.  Acest lucru înseamnă ca apa pe care o bem să fie la parametri care favorizează hidratarea la nivel celular: pH alcalin, un potenţial redox negativ, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Pentru o hidratate maximă și eficientă, Coral Club a elaborat Pachetul HydraMax. Prin produsele din componenţa sa, Coral-Mine, HydraCel şi H-500, complexul HydraMax asigură o hidratare complexă şi eficientă, care prin efectul comun contribuie la îmbunătăţirea sporită a proprietăţilor fizico-chimice ale apei. De asemenea, pachetul contribuie la îmbogăţirea apei cu un întreg complex de minerale şi vitamine, necesare bunei funcţionări a mai multor organe şi sisteme vitale. HydraMax contribuie, de asemenea, la normalizarea echilibrului acido-bazic şi creşterea potenţialului de oxido-reducere și la îmbunătăţirea stării generale de sănătate a organismului. 

hydramax
hydramax
Importanța apei pentru organismul uman

Centrul activității noastre intelectuale, creierul, conține apă în proporţie de 90% şi este foarte sensibil la deshidratare. Odată cu înaintarea în vârstă, conținutul de apă din organism scade până la 60-65% şi poate fi considerat şi procesul propriei deshidratări, atât inter, cât şi intracelular. Necesarul fiziologic al consumului de lichide, în marea măsură de apă, reprezintă 30-40 ml/kg-corp/zi. Rolul apei pentru organismul nostru este foarte important, întrucât toate procesele metabolice se desfăşoară în exclusivitate în mediu lichid. Sângele, limfa, lichidul inter- şi intracelular, saliva, transpiratia, sucul gastric, bila, urina reprezintă soluţii de diverşi metaboliţi.

Schimbul permanent de lichide, precum şi concentraţia permanentă a substantelor active în compoziţia acestora, menţine echilibrul hidro-salin al mediului interior al organismului și asigură transportul compuşilor nutritivi spre toate celulele. Apa, pe care o consumăm în fiecare zi, are o structură diferită comparativ cu cea care se regăseşte în organismul uman. Băuturile carbogazoase sau alcoolice consumate în exces, cafeaua, ceaiul, unele sucuri îmbuteliate care conţin conservanti, coloranţi, sau alţi aditivi de sinteză, contribuie mai mult la eliminarea rapidă a lichidului, decât la asimilarea acestuia. Astfel, se crează dereglarea echilibrului hidro-salin şi apariţia unor grave afecţiuni.

PASUL 2 – DEPARAZITAREA

Un numar mare de oameni de ştiinţă sunt de părere că profilaxia antiparazitară periodică a organismului este absolut necesară. Helminţii, toxinele și reziduurile prezente în organismul uman reprezintă o problemă importantă, de multe ori subestimată de fiecare dintre noi. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, infestările cu paraziţi afectează aproape 75% din populaţie, indiferent de vârstă și sex. Această statistică este valabilă atât pentru ţările în curs de dezvoltare, cât şi pentru ţările industrializate, prospere.
În vederea imbunătățirii sănătăţii, se recomandă două programe de dehelmentizare şi purificare ale organismului în fiecare an. Vă recomandăm să utilizaţi în acest scop produse de provenienţă naturală cum sunt şi produsele companiei Coral Club. În acest caz vorbim despre pachetul PARASHIELD. Un set complet de deparazitare, care include produsele naturare: ParaFight (90 capsule), Coral Burdock Root (90 capsule), MSM (60 capsule), Super-Flora (90 capsule), Coral-Mine (30 pliculețe).

Cercetările medicale actuale confirmă faptul că circa 3/4 din populaţia planetei este supusă infestărilor cu diferite tipuri de paraziți. Suntem supuși acestui risc indiferent de vârstă, iar riscul este și mai mare atunci când consumăm alimente (fructe, legume, carne de porc, peşte) sau apă contaminate, sau atunci când ne aflam în preajma animalelor de companie. Paraziţii pot trăi în tractul digestiv ani de zile fără să avem un simptom semnificativ care să ne îngrijoreze. Dar, la un moment dat, infestarea parazitară poate deveni atât de mare încât apar carenţe şi dezechilibre metabolice a căror cauză nu o cunoaştem.

Printre simptomele cauzate de existenţa paraziţilor în organism putem aminti:
 • oboseală cronică;
 • dureri frecvente de cap;
 • dureri abdominale;
 • flatulenţă;
 • balonare;
 • constipaţie;
 • diaree.

De asemenea, stări precum nervozitate, lipsa poftei de mâncare, somn neliniştit, alergii, imunitate scăzută, miros puternic al cavităţii bucale.  În principal, cele mai frecvente infestări pot fi cu paraziţi care provin din două clase principale: heliminţi şi protozoare. Dintre helminţii cei mai frecvenţi amintim limbricii, oxiurii şi teniile. Din clasa protozoarelor, organisme unicelulare, cei mai cunoscuţi sunt giardia lamblia şi toxoplasma. Acestea provoacă inflamaţia intestinelor şi blocarea absorbţiei substanţelor nutritive. Plantele reprezintă, în general, o modalitate eficientă de a purifica, consolida și tonifica sistemele organismului, inclusiv sistemul digestiv. În procesul de deparazitare, plantele folosite în programul PARASHIELD contribuie blând, fără efecte dăunătoare asupra organismului. Utilizarea acestui pachet poate fi un pas foarte important în prevenția situațiilor neplacute, oferă mai multă încredere și contribuie calitativ la îmbunătățirea stilului de viaţă.

COMANDĂ AICI pachetul PARA-SHIELD.

PASUL 3 – DETOXIFIEREA

Din nou, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, practic 80% dintre toate afecţiunile existente pot fi o consecinţă a supra încărcării organismului nostru. Supra încărcare în special prin consumul de alimente de proastă calitate, a apei clorinate de la robinet, prin intoxicaţia cu gaze de eşapament sau sedentarism. Factorii enumeraţi mai sus reprezintă cauza acumulării în organismul nostru a unei cantităţi mari de substanţe de balast şi toxine.

Pentru detoxifierea profundă a colonului, specialiștii Coral Club recomandă un program unic de curățare, numit ColoVada Plus. De asemenea, și ColoVada Light pentru un o detoxifiere mai ușoară.

Simptome ale intoxicării:
 • scăderea imunităţii, manifestată prin răceli frecvente;
 • oboseala permanentă;
 • lipsa puterii de concentrare şi plictiseala;
 • transpiraţie urât mirositoare;
 • se urmăresc depuneri mucoidale albicioase pe limbă dimineaţa;
 • respiraţie urât mirositoare;
 • tulburări ale tranzitului intestinal.

COMANDĂ AICI ColoVada Plus.

S-a demonstrat că intestinul unui adult poate conţine până la 20 kg de reziduuri, iar al unui copil, până la 10 kg. Reziduurile neeliminate şi toxinele influenţează negativ procesele de schimb celular, modifică balanţa reacţiilor oxido-reducătoare și încetinesc producţia de energie metabolică, necesară pentru o bună activitate fizică şi intelectuală. De asemenea, acestea favorizează înmulţirea rapidă a bacteriilor patogene, scad activitatea sistemului nervos, endocrin și imunitar. Din acest considerent, chiar şi în lipsa unor semne evidente, organismul funcţionează cu intermitenţe şi la capacitate redusă, iar în cazul apariţiei unei afecţiuni mai severe, acesta nu mai poate lupta singur cu ea. În acest caz are nevoie de medicamente, care aduc beneficii incontestabile, dar care, în cazul utilizării necontrolate, pot cauza efecte adverse, unul dintre ele fiind încărcarea cu reziduuri.

În vederea îmbunătăţirii sănătăţii, specialiștii în sănătate recomandă două programe pe an de dehelmentizare şi purificare a organismului.

Sănătate în 5 pași, PASUL 4 – NUTRIȚIA

Alimentația corectă, constituită din produse cu înaltă calitate nutriţională, este absolut necesară pentru mentinerea sănătătii la nivel optim. O bună alimentație creează condiții favorabile pentru dezvoltarea fizică şi mentală, menține o capacitatea crescută de muncă și reprezintă un factor esențial de rezistență la acțiunile nefavorabile asupra organismului. Din păcate, ritmul alert al vietii moderne şi progresul tehnico-ştiintific au schimbat din rădăcină atât caracterul alimentației noastre, cât şi calitatea hranei.

Coral Club vă propune setul NUTRI PACK, care conține ingrediente cu efect nutriţional şi energetic remarcabil, din surse exclusiv naturale. Pachetul de bază reprezintă un complex bogat de nutrienţi biodisponibili, pentru completarea necesarului zilnic, în cantitate optimă şi uşor de administrat. Pachetul conține Coral Chlorella, Zaferan, Omega 3/60, Super Flora și Tasty B.

De multe ori, măncăm mult și prost, considerănd că astfel vom putea asigura celulelor noastre hrana echilibrată. Specialiştii susțin că astăzi, multe dintre produse conțin calorii „goale”. Produsele pe care le consumăm sunt cultivate pe soluri epuizate, prelucrate cu ingrăşăminte chimice. Multe dintre aceste alimente posedă calități nutritive reduse la un nivel caloric crescut, diverşi aditivi alimentari şi coloranti artificiali. Chiar dacă legumele şi fructele arată atât de bine pe rafturile din magazine şi piețe, multe dintre ele sunt suprasaturate de pesticide, stimulatori şi alte chimicale, care omoară nu doar bacteriile de putrefacție, dar şi flora benefică a organismului şi celulele sănătoase.

Rezultatele analizelor de laborator au demonstrat că cele mai afectate legume şi fructe de către substanțele chimice sunt piersicile, merele, nectarinele, strugurii, țelina, căpşunele, ardeiul gras, cartofii, coacăzele și salata. Este cunoscut deja faptul că pesticidele sunt toxice pentru sistemul nervos, provoacă dezechilibru hormonal şi pot deveni cauza dereglării activităţii creierului la copii. Cercetarile Şcolii de Sănătate Publică din Harward au observat că acei copii care au fost supuşi acțiunii pesticidelor, erau predispuşi unui risc mai ridicat de dezvoltare a sindromului deficitului de atenție şi hiperactivitătii. Din acest consdierent, în ultima perioadă se observă popularitatea crescândă a nutrientilor (suplimente alimentare). Suplementele alimentare au o contribuție valoroasă în viata noastră, acestea compensează carențele alimentației incorecte şi contribuie la creşterea calitătii vieții.

Importanța nutrienților pentru organismul uman

Nutrienții sunt substantele pe care organismul le foloseşte pentru a produce energia necesară funcţionării sale în parametri normali. Orice deficienţă a unuia dintre nutrienţi poate duce la dezechilibarea metabolismului, slăbirea imunităţii si predispunerea organismul la diverse boli. Este important ca meniul nostru zilnic să fie diversificat, astfel reducem riscul unei carenţe de nutrienţi esenţiali necesari.

Un regim alimentar sănătos şi echilibrat trebuie să conţină toate grupele de nutrienți necesari organismului, precum carbohidrati, proteine, grăsimi, vitamine, minerale, enzime, fibre alimentare şi, nu în ultimul rând, apă.

Un rol cheie în menţinerea sănătăţii şi sporirea longevităţii il reprezintă antioxidanţii. Aceştia au rolul de a neutraliza în corp radicalii liberi și asfel, de a reduce distrugerea prematură a celulelor şi apariţia diferitelor afecţiuni metabolice. Corpul îşi produce singur o parte din antioxidanţi, dar o altă parte o primeşte direct prin alimentaţie.

Astfel, o dietă bogată în fructe şi legume de calitate furnizează antioxidanţii necesari, protejează organismul şi il ajută să prevină sau să combată diverse dezechilibre. Cum realizăm dacă organismul nostru benefeciază de un aport variat de nutrienţi esenţiali necesari? Este uşor, trebuie doar să ne urmărim corpul. Dacă avem permanete stări de oboseală, nervozitate, lipsa de concentrare, predispunere la răceli primăvara şi toamna — toate acestea, în mare parte, se datoreaza unui dezechilibru al nutrienţilor din organism.

Consumul regulat de nutrienţi esenţiali de calitate asigură buna funcţionare a organismului, ne menţine mereu o stare de bine şi un nivel ridicat de energie, indiferent de vârstă.

PASUL 5- SUSȚINEREA SISTEMULUI IMUNITAR

Încă de la naştere organismul îşi dezvoltă imunitatea, care are scopul de protecţie împotriva viruşilor, microbilor şi bacteriilor daunătoare. Treptat mecanismul congenital de apărare se cumulează cu cel obţinut în timpul vieţii. Acest lucru este în teorie, însă de multe ori se întamplă total diferit. Din cauza alimentaţiei incorecte, intoxicaţiilor, fumatului, afecţiunilor cronice şi a stresului, imunitatea slăbeşte şi nu face faţă factorilor exteriori daunatori. De aici pornesc îmbolnăvirile repetate şi slăbiciunile.

Atunci când imunitatea organismului este slabită, unele infecţii sunt generate în lanţ, iar când organismul nu face faţă anumitor afecţiuni, acestea trec în forma cronică. Se ştie că unul dintre cele mai importante motive ale deficitului imunitar este metabolismul „leneş”, care împiedică asimilarea substanţelor nutritive necesare şi eliminarea toxinelor. Astfel, activarea schimbului de substanţe în organism este una din condiţille principale pentru protejarea sistemului imunitar, capacitatea de refacere ale celulelor imunitare și resurselor energetice ale organismului.

În scopul susținerii imunității, specialiștii Coral Club vă recomandă pachetul Immunity Pack, care include o serie de vitamine necesare zilnic organismului uman. Immunity Pack conține Pentokan, Selenium, First Food și Shark Liver Oil.

Simptomele unei imunități scăzute:
 • Lipsa de energie şi oboseală mai repede decât de obicei;
 • Răceli mai dese şi de o durată mai lungă decât in mod normal;
 • Stări de nervozitate;
 • Pierderea sau acumularea kilogramelor în plus, care cauzează dezechilibre hormonale, slăbind astfel abilitatea sistemul imunitar în lupta cu infecţiile.

Sistemul nostru imunitar este o compus dintr-o retea complexă de bariere fizice (piele, mucusul nasului, plămânilor şi intestinelor, acid gastric), organe și celule specializate în apărarea organismului de o seamă de afectiuni interne (de exemplu, celule “defecte”) sau de factori dăunători externi (viruși, bacterii rele, fungi ).

O parte a celulelor sistemului imunitar sunt înnăscute, iar o altă parte sunt formate şi dezvoltate pe parcursul vietii. În confruntarea cu duşmanii externi, cele două mari categorii de celule imunitare învaţă să colaboreze şi să se armonizeze.  Prin urmare, activarea schimbului de substanțe în organism este una din condițiile de bază ale eficientizării sistemului imunitar, a sporirii capacităţii de refacere a celulelor imunitare și a resurselor energetice ale organismului. Vă recomandăm să utilizaţi în acest scop produse de înaltă calitate, de provenientă naturală, care contribuie activ la reglarea metabolismului.

COMANDĂ AICI pachetul de susținere a imunității Immunity Pack.

Conceptul simplu de sănătate în doar 5 pași, prezentat și recomandat de specialiștii Coral Club este, în prezent, unul dintre cele mai eficiente și calitative programe elaborate pe bază naturală și la cele mai înalte standarde de sănătate.

Vă încurajăm să ne scrieți direct dacă vreți să cunoașteți mai multe detalii despre fiecare etapă în parte sau dacă vreți să discutați direct cu un consultant Coral Club 🙂

Mult zâmbet și sănătate 🙂